На Рівненщині матерів оштрафували за знущання їхніх синів над однокласником

За шкільний булінг жінки заплатять 850 гривень.

На Рівненщині суд виніс рішення щодо матерів двох восьмирічних хлопчиків, які знущалися у школі над своїм однокласником. Згідно з ухвалою суду, вони мають заплатити штраф – 850 гривень. Про це повідомляється в ухвалі Дубенського суду.

Як повідомляє zaxid.net, свідком шкільного булінгу наприкінці вересня стала одна з вчительок. Інцидент стався у ліцеї села Верба Рівненської області. Група малолітніх дітей підійшла до хлопчика, коли він грав у дворі, деякі з них почали принижувати його і душити. Все відбувалося у присутності інших однокласників.

- Вчителька підняла дитину із землі і близько п'ятнадцяти хвилин не могла її заспокоїти. До медустанови батьки не зверталися, бо мама – фельдшер і сама оглянула свою дитину, - наголошується в ухвалі суду. 

По твердженню матері, після ціх подій дитина боялася йти до школи і відмовлялася їсти. Незважаючи на те, що на хлопчика кинулися натовпом, заяву мама написала лише на двох дітей, бо вони знущаються з її сина не вперше. Жінка каже, що з батьками інших дітей вона змогла домовитися, а рідні зазначених хлопчиків не реагували на її скарги.

Втім, на думку однієї з оштрафованих мам, так її син грав з однокласником й про знущання мови не йшло, але вона пообіцяла вплинути на нього та запобігти таким знущанням у майбутньому. Друга мати не визнала провини своєї дитини.

Нагадаємо, на початку жовтня у Києві дівчинку-підлітка закидали яйцями у день народження. Поліція побачила відео у телеграм-каналах та провела розслідування.