Кабмін реорганізував НАУ, розділивши його на два заклади, - університет буде подавати до суду

НАУ буде позиватися до суду через рішення Кабміну про реорганізацію.

pk.nau.edu.ua

Кабінет міністрів проголосував за реорганізацію Національного авіаційного університету (НАУ), яка передбачає створення двох окремих закладів - державного університету "Київський авіаційний інститут" та Української державної льотної академії у Кропивницькому. Обидва підпорядковуватимуться Міністерству освіти. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у телеграмі.

Пресслужба НАУ повідомила, що університет буде позиватися до суду через рішення Кабміну про реорганізацію.

- Вказане рішення суперечить чинному законодавству, грубо порушує принципи автономії ЗВО, гарантовані законами України, а також є таким, що наносить непоправної шкоди авіаційній галузі держави та іміджу України. Вказане рішення КМУ НАУ буде оскаржувати у суді. Національний авіаційний університет закликає освітянську та авіаційну спільноту об’єднатися і не дозволити знищити провідний заклад вищої освіти в Україні, - сказано у заяві НАУ.

Про реорганізацію НАУ заговорили наприкінці вересня через низку проблем у навчальному закладі. За даними "Української правди", на рішення про реорганізацію міг вплинути той факт, що спеціалісти НАУ не змогли розробити жодного безпілотника з часу початку великої війни незважаючи на обіцянки.

3 жовтня ректор Національного авіаційного університету Максим Луцький оголосив, що йде до ЗСУ. Тимчасовим виконувачем обов'язків став колишній заступник міністра освіти Олексій Шкуратов.