Мати викраденої на музфестивалі в Ізраїлі Шані Лук заявила, що її донька у лікарні

Громадянка Німеччини Шані Лук, чиє відео облетіло інтернет, може бути живою.

Громадянку Німеччини Шані Лук, яку викрали бойовики ХАМАС на музичному фестивалі, госпіталізували до лікарні у Секторі Гази з тяжкою травмою голови. Про це повідомила її мати Рікарда Лук у відеозверненні, яке отримало німецьке видання Bild. Жінка закликала владу Німеччини допомогли повернути дівчину додому.

- Тепер у нас є докази того, що Шані жива, але має серйозну травму голови і перебуває у критичному стані. Кожна хвилина важлива, - заявила мати Шані.

За словами жінки, інформацію про те, що донька жива, вона отримала від "палестинських джерел". Окрім того, їй прийшло повідомлення про те, що Шані у неділю ввечері, 8 жовтня, намагалася розрахуватися своєю банківською карткою у магазині поруч із лікарнею у Секторі Гази.

7 жовтня члени ХАМАС напали на гостей музичного фестивалю Universo Paralello Israel Edition. Він проходив за кілька кілометрів від паркану, що відокремлює ізраїльську територію від Сектору Гази. Загинули щонайменше 260 людей. Частину гостей взяли у заручники, серед них була і Шані Лук. У мережі поширилося відео, на якому Лук лежить у вантажівці у спідній білизні, а довкола неї стоять люди зі зброєю. На відео було незрозуміло, чи дівчина жива.

Universo Paralello - це фестиваль електронної музики (конкретно - психоделічний транс), який вперше провели у Бразилії на початку 2000-х років. Співзасновником фестивалю є Хуарес Петрілло, батько бразильського музиканта Alok. Петрілло знаходився на ізраїльському фестивалі у момент нападу ХАМАС, він мав виступити із діджей-сетом.