Зеленський заявив, що Росія хоче розпалити війну на Близькому Сході, щоб нашкодити Україні

Росія хоче розпалити війну на Близькому Сході, щоб відвернути увагу світової спільноти від України.

president.gov.ua

Росія хоче розпалити війну на Близькому Сході, щоб відвернути увагу світової спільноти від України. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

- За наявною інформацією – дуже чіткою, – Росія зацікавлена в розпаленні війни на Близькому Сході, щоб нове джерело болю та страждань послабило світову єдність, додало розколів та протиріч і цим допомогло Росії знищувати свободу в Європі. Ми бачимо, як російські пропагандисти зловтішаються. Бачимо, як іранські друзі Москви цілком відверто підставляють плече тим, хто напав на Ізраїль. І все це значно більша загроза, ніж зараз світ сприймає. Світові війни минулого розгоралися саме з локальних агресій, - заявив Зеленський.

Раніше цього дня Головне управління розвідки Міноборони заявило, що Росія передала ХАМАС іноземну зброю, вкрадену під час війни в Україні. РФ хоче дискредитувати Україну і подати все так, що це вона продала зброю терористам.

7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції. Ізраїль обстріляв територію Сектора Гази (Палестина), звідки ХАМАС вели вогонь. 9 жовтня ізраїльські війська відновили контроль над усіма містами на кордоні із сектором Гази і почали наступ.