Прикордонник-зрадник, який понад рік служив на Закарпатті та працював на Кремль, отримав підозру

Йдеться про старшого лейтенанта Руслана Сирового, який втік до Росії.

Співробітники Держбюро розслідувань заочно повідомили про підозру прикордоннику, який служив у Закарпатській області та був агентом  спецслужб Росії. Йдеться про старшого лейтенанта Руслана Сирового, зрадник вже втік до РФ. Про це повідомило ДБР.

- Уродженець Луганська прибув на службу до Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська. У серпні цього року він був призначений начальником групи кіберзахисту відділення зв'язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав, - зазначили правоохоронці.

За оперативними даними, нещодавно прикордонник у складі групи ухилістів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. А за кілька днів в одному з російських пабліків з'явилася інформація про те, що втікач довгий час працював агентом спецслужб РФ і зараз перебуває у Москві.

Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України, і згодом обіцяли викласти велике інтерв'ю зі зрадником. Зраднику повідомили про підозру у дезертирстві (ч.4 ст.408 КК України), також готується повідомлення про підозру у державній зраді (ч.2 ст.111 КК України). Йому загрожує довічне ув'язнення. В даний час перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Раніше в ГУР поінформували, що Росія передала ХАМАС західну зброю, яку вона захопила під час війни в Україні. Це робиться з метою дискредитації ЗСУ. При цьому для переконливості російські спецслужби мають намір використати відповідні коментарі з вуст зрадника - старшого лейтенанта Руслана Сирового, який перебував на українській прикордонній службі, а нещодавно втік до Москви.