Американський турист розбив античні статуї у музеї Ізраїлю, тому що вважав їх «ідолопоклонницькими»

В Єрусалимі заарештували 40-річного американського туриста, який у Музеї Ізраїлю розбив античні статуї

В Єрусалимі заарештували 40-річного американського туриста, який у Музеї Ізраїлю розбив античні статуї, датовані II століттям нашої ери. Затриманий пояснив, що він діяв згідно зі священним писанням, вважаючи статуї «ідолопоклонницькими». Проте адвокат заявив про психічні проблеми у свого клієнта. Про це пише Jerusalem Post із посиланням на заяву поліції.

- Під час первинного розслідування було виявлено, що підозрюваний вчинив цей акт, оскільки вважав скульптури «ідолопоклонницькими» та такими, що суперечать Торі (головна священна книга в іудаїзім - Ред), - повідомили в поліції.

У музеї заявили, що турист пошкодив дві давньоримські скульптури, які знаходились в постійній експозиції відділу археології. 

В Ізраїлі нерідко відбуваються подібні інциденти з туристами. Існує навіть таке поняття, як "єрусалимський синдром". Це маревний розлад, що виникає у паломників і туристів, які відвідують Святу Землю. Люди відчувають психологічний шок під час перебування в місцях, пов'язаних з біблійною історією, і ототожнюють себе з біблійними персонажами.