У Мукачеві за ніч госпіталізували чотирьох людей з отруєнням грибами

Загалом з початку серпня на Закарпатті із отруєннями грибами було госпіталізовано 10 людей.

Вночі 6 жовтня у селі  Верхня Визниця швидка забрала чотирьох  осіб - трьох дорослих та одну неповнолітню дитину - через отруєння грибами. Про це повідомили у Закарпатському  територіальному центрі екстреної медичної допомоги.

Перший виклик на лінію «103» надійшов в 00.40. Пацієнт із села Верхня Визниця скаржився на безперервну блювоту, тахікардію та сильну слабкість. За кілька хвилин бригада медиків була на місці і надавала допомогу. З’ясувалося, що молодий чоловік разом із дівчиною вечеряли грибами, які збирали напередодні. Коли відчули перші ознаки отруєння - промили шлунок, пили багато мінеральної води, але стан не покращився… Медики підключили інфузійно розчини і транспортували юнака та дівчину до Мукачівської лікарні ім. св. Мартина.

А вже о 1.17 ночі – ще один виклик на лінію «103». З цього ж села і з цієї ж вулиці з сусіднього будинку. 40-річний чоловік скаржився, що у нього і його 14-річної доньки погане самопочуття, блювота, сильна слабкість. Пацієнт розповів медикам, що напередодні разом із сусідами збирали гриби. Всі гриби – білі, їстівні, ті, що зазвичай збирали щороку. Перед приготуванням гриби не відварили, а лише посмажили. Перші ознаки отруєння з’явились після вечері.

Пацієнтам була надана медична допомога, їх негайно транспортовали до медичних закладів м. Мукачево: дівчинку - до обласної дитячої лікарні, а чоловіка - до лікарні св. Мартина.

Медики нагадують правила, які допоможуть уникнути отруєння:

Також гриби не можна вживати вагітним, дітям до 12 років та людям похилого віку.

Перші симптоми отруєння грибами можуть виникнути через 30 хв. Це нудота, блювання, різкий біль у животі, діарея.

У Києві в реанімації померли сестри - 9-річна Ліза та 18-річна Катерина. Дівчини потрапили до лікарів з отруєнням після того, як поласували власноруч зібраними грибами.