На поминках військового у селі Гроза, куди поцілила російська ракета, загинула його сім'я

Під час ракетного удару по селу Гроза на Харківщині місцеві жителі зібралися на поминки через перепоховання військового.

REUTERS

Під час ракетного удару по селу Гроза на Харківщині місцеві жителі зібралися на поминки через перепоховання військового. У кафе, де проходив поминальний обід, знаходилась його сім'я - син-військовий, невістка та дружина. Усі вони загинули. Про це розповів речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко у коментарі "Суспільному".

- До цього його було поховано у Дніпрі, а родичі бажали здійснити перепоховання у селі звідки він родом. Поховання організовувала сімʼя загиблого, а саме син та дружина. Син перепохованого також був військовим. Він разом зі своєю дружиною та матірʼю були в кафе і загинули від влучання ракети, — сказав Чубенко.

Військовий, за яким були поминки, загинув ще на початку повномасштабного вторгнення. Цього дня його перепоховали у рідному селі. Раніше цього не могли зробити через окупацію. 

Від удару по кафе загинула 51 людина, серед них 6-річний хлопчик. Усього в селі проживали понад 300 людей. Удар по селу Гроза став однією із найкривавіших російських атак на цивільні об'єкти в Україні.