Федоров заявив, що українські айтішники паралізували роботу російських аеропортів

За кібератакою на російську систему бронювання авіаквитків Leonardo стоїть українська IT-армія.

За кібератакою на російську систему бронювання авіаквитків Leonardo стоїть українська IT-армія. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

- ІТ-армія активно працює, майже щодня російські сайти виходять з ладу, дані витікають, а робота держустанов паралізується. Один з останніх кейсів — зупинка найбільших аеропортів РФ. IT-армія зламала російську систему бронювання авіаквитків Leonardo. Якщо українські аеропорти не можуть працювати через війну, то чому це мають робити російські? - написав Федоров.

Російське видання "РБК" пише, що через глобальний збій були труднощі з реєстрацією пасажирів в аеропортах на рейси авіакомпаній "Аерофлот", "Росія", та "Перемога". Були затримані шість рейсів у московському аеропорту "Шереметьєво". Система бронювання авіаквитків Leonardo - у відомстві компанії «Сірена-Тревел», яка є частиною  держкорпорації «Ростех». На російському пропагандистському ТВ атаку назвали "безпрецедентною".

5 жовтня Червоний Хрест розробив перші в історії правила війни для хакерів. Загальний зміст восьми правил у тому, щоб хакери не атакувати цивільні цілі.