Зеленський нагородив міністрів п'яти європейських країн за підтримку України

Глава держави вручив нагороди главам зовнішньополітичних відомств Ірландії, Італії, Румунії, Данії та Франції.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у рамках засідання міністрів закордонних справ держав – членів ЄС у Києві у понеділок, 2 жовтня, вручив державні нагороди главам зовнішньополітичних відомств Ірландії, Італії, Румунії, Данії та Франції. Про це повідомила пресслужба Офіса президента.

– Міністри відзначені за вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавного співробітництва, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, популяризацію України у світі, – йдеться у повідомленні. – Зокрема, орденом князя Ярослава Мудрого ІІ ступеня нагороджені віцепрем'єр-міністр, міністр закордонних справ та міністр оборони Ірландії Мікхол Мартін.

Глава держави також вручив ордени князя Ярослава Мудрого ІІІ ступеня віцепрем'єр-міністру, міністру закордонних справ та міжнародного співробітництва Італійської Республіки Антоніо Таяні та міністру закордонних справ Румунії Лумініці Одобеску.

Також Зеленський нагородив орденом "За заслуги I ступеня міністра закордонних справ Королівства Данія Ларс Люкке Расмуссена. Міністра з питань Європи та закордонних справ Французької Республіки Катрін Колонна відзначено орденом княгині Ольги III ступеня.