Зеленський віддав шану жертвам Бабиного Яру

Цього разу церемонія була обмежена.

facebook.com/fjcukr/

У Бабиному Яру відбулася церемонія пам'яті, присвячена 82-й річниці трагедії, у якій взяв участь президент Володимир Зеленський. Цього разу церемонія була обмежена та містила лише точну кількість учасників на прохання лідера України, повідомили в пресслужбі Федерації єврейських громад України (ФЄГУ).

 Серед присутніх були рабини з різних міст України, які прийшли разом із заступником голови ради Федерації єврейських громад України, рабином Рафаелем Рутманом.

Президент Зеленський відзначив, що юдаїзм в Україні сьогодні процвітає і розвивається без дискримінації, та передав вітання єврейській громаді, яка святкує Суккот цього вечора.

Рабин Рафаель Рутман виголосив молитву "Бог повний милосердя", прочитав кадіш та висловив переконання, що євреї України сьогодні святкують своє походження з гордістю і без страху. Він також зазначив, що разом із представниками Хабаду ФЄГУ було розіслано 52 000 святкових пакунків до 180 міст України.

Трагедія в Бабиному Яру, що сталася під час Другої світової війни, стала символом Голокосту. 29 вересня 1941 року нацисти розпочали масові розстріли єврейського населення Києва у цьому місці. Цього дня було вбито більше 22 тисяч людей, а кількість жертв зросла до понад 50 тисяч до середини жовтня.