Зеленський зустрічався з Кіссінджером під час свого візиту до США

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що розмова вийшла “глибокою”.

t.me/ermaka2022

Під час свого візиту до США Володимир Зеленський зустрівся з колишнім державним секретарем США Генрі Кіссінджером. Про це увечері 24 вересня повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. 

- Під час візиту в США разом з Президентом Володимиром Зеленським ми зустрілися з відомим дипломатом, науковцем та політиком Генрі Кіссінджером. Був дуже радий побачитися, вийшла справді глибока розмова, — написав Єрмак у своєму телеграм-каналі у неділю.

За словами керівника Офісу президента, “у Кіссінджера є багато влучних цитат, які характеризують сучасний стан справ у війні з росією”. Андрій Єрмак зазначив, що наразі Генрі Кіссінджер підтримує членство України в НАТО. За його словами, “Кіссінджер зараз є одним з лобістів України в НАТО”.

Генрі Кіссінджер - 56-й державний секретар США у 1973 — 1977 роках, лауреат Нобелівської премії миру у 1973 році за заслуги у зв'язку з перемир'ям у В'єтнамі. 27 травня 2023 року Кіссінджеру виповнилося 100 років.

Генрі Кіссінджера називають одним з «архітекторів» пом'якшення протистояння СРСР й Китаю з США та країнами Заходу. Кіссінджер робив кілька неоднозначних заяв щодо України. Зокрема у 2008 році виступав проти прийняття України в НАТО. У 2014 році негативно поставився до засудження Заходом російської анексії Криму й критикував санкції щодо РФ. У 2022 році порадив Україні віддати частину територій Росії. Володимир Зеленський тоді різко відреагував і заявив, що "у пана Кіссінджера на календарі не 2022, а 1938 рік". Згодом Кіссінджер заявив, що помилявся і Україна не повинна поступатися територією, а також почав говорити про її членство в НАТО.