Іноземця засудили до 12 років за напад на екснардепа Пинзеника та його дружину під Києвом

Громадянина іноземної держави визнали винним у розбійному нападі на будинок родини у 2019 році.

rada.gov.ua

Іноземця засудили до 12 років позбавлення волі через напад на колишнього народного депутата Павла Пинзеника та його дружину у 2019 році. Про це 18 вересня повідомила Київська обласна прокуратура.

- За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Обухівської окружної прокуратури громадянина іноземної держави визнано винним у скоєнні розбійного нападу на родину. Його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, — йдеться на сайті прокуратури.

Прокурори у суді довели, що у травні 2019 року іноземець спільно з трьома іншими особами проник в будинок тодішнього народного депутата в одному з районів Київщини. Вони зв’язали пластиковими хомутами та липкою стрічкою руки й ноги господарю дому та його дружині. Погрожуючи застосуванням насильства та зброєю, нападники заволоділи 40 тисячами доларів, 25 тисячами євро та цінними речами. Згодом одного з них затримали правоохоронці. Матеріали стосовно інших учасників злочину виділені в окреме провадження.

3 травня 2019 року ЗМІ повідомили, що на будинок нардепа фракції "Народний фронт" Павла Пинзеника в селищі міського типу Глеваха Васильківського району напали четверо невідомих у масках та вкрали велику грошову суму в іноземній валюті. Зловмисники зв'язали чоловіка та його жінку, що перебували в будинку. 

У Верховній Раді VIII скликання (27 листопада 2014 - 29 серпня 2019) Павло Пинзеник був першим заступником голови комітету з питань регламенту та організації роботи парламенту.