Зеленський: Помилка не в дипломатії. Помилка – дипломатія із Путіним

Президент України зазначив, що зараз для цього поганий момент, та й сам Путін може вести переговори лише із собою.

president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що зараз, зважаючи на ситуацію на полі бою, поганий момент для переговорних процесів із російською стороною. Про це він заявив в інтерв’ю The Economist.

Видання зазначає, що для деяких партнерів нещодавні труднощі України на полі бою можуть слугувати приводом для того, щоб примусити її до переговорів з Росією. Натомість Зеленський зазначає, що "це поганий момент, оскільки Путін бачить те ж саме".

Український президент категорично відкидає ідею компромісу з Путіним. Він вважає, що війна продовжуватиметься "поки Росія залишається на території України".

- Укладена угода не буде постійною. Російський президент має звичку створювати заморожені конфлікти на кордонах Росії (наприклад, у Грузії) не як самоціль, а тому, що його мета - відновити Радянський Союз. Ті, хто вирішує поговорити з цією людиною в Кремлі, обманюють самі себе, багато в чому подібно до західних лідерів, які підписали угоду з Адольфом Гітлером у Мюнхені в 1938 році тільки для того, щоб побачити, як вона вдирається до Чехословаччини. Помилка не в дипломатії. Помилка – дипломатія із Путіним. Він веде переговори лише із самим собою, - сказав Зеленський.

Президент України також зазначив, чим може обернутися для України та й для її західних партнерів припинення допомоги у війни проти Росії.