Генштаб: ЗСУ просуваються Мелітопольському та Бахмутському напрямах

Бої на сході та півдні України тривають щодня.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України продовжують вести наступи на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. При цьому ситуація на сході та півдні України залишається вкрай складною, там точаться бої. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

– Протягом доби відбулося 26 бойових зіткнень. Ворог завдав двох ракетних, 29 авіаційних ударів, здійснив 14 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями українських військ та населених пунктів, - зазначили у штабі..

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін. На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Амбарного, Бударків Харківської області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Карповичі, Леонівка Чернігівської області, Новомиколаївка, Миропільське, Тур'я Сумської області, Гур'єв Козачок, Бударки, Стариця Харківської області.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною. На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційних ударів біля Сіньківки, Кислівки Харківської області, Новоселівської Луганської області. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали Кислівка, Кучерівка Харківської області.

На Лиманському напрямі українські захисники відбили ворожі атаки у районі Берестового. Авіаційні удари зазнали Білогорівка Луганської області, Спірне, Веселе Донецької області. Від артилерійського та мінометного обстрілу постраждали понад 20 населених пунктів, серед яких Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам'янське, Спірне, Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни успішно стримують супротивника в районах Оріхово-Васильівки, Богданівки та Кліщеївки. Ворожі авіаційні удари зазнали Кліщеївка та Андріївка Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 20 населених пунктів, серед яких Годин Яр, Кліщеївка, Біла Гора, Курдюмівка, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку на артилерійські та мінометні обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, серед яких Керамік, Степове, Авдіївка, Північне, Первомайське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі протягом доби Сили оборони відбили вісім атак ворога в районі Мар'їнки. Противник завдав авіаційного удару поблизу Красногорівки. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Красногорівка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів біля Пречистівки та Золотої Ниви Донецької області. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Водяне, Пречистівка, Золота Нива, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Роботино Запорізької області. Артилерійським та мінометним обстрілам зазнали понад 20 населених пунктів, серед яких Ольговське, Гуляйполе, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, П'ятихатки, Роботине, Кам'янське Запорізької області. А на Херсонському напрямку артилерійським та мінометним обстрілом зазнали Понятівка, Садове Херсонської області та Дніпровське Миколаївської області.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Мають успіх у районах на південь від Роботино та Кліщеївки, закріплюються на досягнутих рубежах, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала вісьмох ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки. Підрозділами ракетних військ уражено п'ять артилерійських засобів та один зенітно-ракетний комплекс противника.