Балаклія відзначатиме День міста у день звільнення від російських загарбників

8 вересня тепер буде святом для міста.

Вікіпедія

Місто Балаклія на Харківщині тепер щорічно 8 вересня, у річницю звільнення від російських окупантів, відзначатиме День міста. Про це повідомила пресслужба міської ради.

Начальник міської військової адміністрації Віталій Карабанов у п'ятницю, 8 вересня, підписав відповідне розпорядження. Як зазначили у міськраді, таке рішення ухвалили у рамках святкування річниці звільнення міста Балаклія від російсько-окупаційних військ під час Харківської наступальної операції у 2022 році та задля формування місцевих традицій і звичаїв, почуття патріотизму.

- 8 вересня стало особливим днем ​​для всіх мешканців Балаклії... Сьогодні ми вітаємо всіх наших мешканців із Днем міста, з днем ​​визволення нашого рідного дому від російсько-окупаційних військ! Об'єднавшись, ми здобули право жити у вільному українському місті й сьогодні відзначати такі важливі свята для нас. Щодня доводимо собі та усьому світові, що ми – вільний народ незалежної України, - зазначив Карабанов.

Рік тому, 8 вересня 2022 року, українські захисники заявили про звільнення Балаклії, яка була в окупації 6 місяців. Того ж дня Володимир Зеленський підтвердив взяття міста Балаклія на Харківщині. Президент опублікував звернення бійців спецпідрозділу ГУР МО "Кракен", які стоять на прапорі РФ.