Євросоюз ввів нові санкції проти кримських колаборантів та співробітників ФСБ

Санкції введено через порушення прав людини та переслідування журналіста.

pixabay.com/

Європейський Союз у п'ятницю, 8 вересня, запровадив нові санкційні заходи проти громадян Росії. Також під обмеження потрапили колаборанти у Криму. Про це повідомляє офіційний вісник ЄС.

Необхідність запровадження санкцій у ЄС пояснили масовими порушеннями прав людини у захопленому росіянами Криму. До таких порушень причетні особи, які й потрапили під обмежувальні заходи:

Вказані особи причетні до незаконного кримінального переслідування журналіста Владислава Єсипенка. На думку ЄС, він критикував режим російського диктатора Володимира Путіна та засуджував вторгнення РФ до України. Його засудили до 6 років ув'язнення.

Раніше у розвідці розповіли, що у тимчасово окупованому Криму росіяни посилюють "контрдиверсійні заходи", спрямовані проти нелояльного до влади РФ населення. Крім того, росіяни постійно шукають серед місцевих громадян партизанів, а наприкінці серпня загарбники проводили масштабні обшуки у Бахчисараї та Бахчисарайському районі окупованого Криму. Росіяни обшукували будинки кримських татар.