Україна повернула 12-річного хлопця з окупованої території

Хлопчик жив із прабабусею у селі Старомлинівка Донецької області.

Мінреінтеграції

Україні вдалося повернути з окупованих Росією українських територій ще одну дитину. Наразі хлопчик перебуває у Києві, де вже зустрівся зі своєю мамою. Про це повідомляє міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук у Telegram.

– На момент початку повномасштабної війни Давидові було 11 років. Він жив із прабабусею у селі Старомлинівка Донецької області. Його мати, Лілія, із трьома молодшими братами та сестрами на той момент мешкала у Львівській області. Так хлопчик опинився на тимчасово окупованій території, а сім'ю поділила лінія фронту. Лілія не склала руки і звернулася на гарячу лінію Мінреінтеграції. Почалася багатомісячна копітка робота... Сьогодні хлопчик у Києві. Обійняв свою маму. Це велике щастя, – написала Верещук.

Раніше керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що Україна повернула з Росії групу депортованих дітей, і показав їхнє фото після повернення додому. Він також зазначив, що в Україні розроблено механізми для реінтеграції та адаптації викрадених РФ дітей.