Через місяць після зсуву ґрунту на Грузії тривають пошуки зниклих дітей

Відомо про 31 загиблу людину, ідентифіковано тіла 29 осіб.

t.me/NGnewsgeorgia

На грузинському курорті Шові через місяць після зсуву, який забрав 31 життя, в зоні стихії, як і раніше, тривають пошуково-рятувальні роботи. У пошуках задіяні військові, техніка, кінологи. Про це повідомляє проект SOVA.

Наразі тривають пошуки двох зниклих безвісти дітей. Відомо про 31 загиблу людину, ідентифіковано тіла 29 осіб.

- Через місяць, як і раніше, немає остаточного висновку з приводу того, що викликало зсув зсуву в регіоні Рача. Є лише попередня оцінка – повідомило Агентство з охорони навколишнього середовища. - Немає жодних підтверджень фактів накопичення води в ущелині до стихії у Шові, про що висловлювала припущення частина фахівців.

Відомство пояснило, що в ущелині Бубасцкалі відбувся відсік 500 тисяч кубічних метрів скельно-зсувної маси, що спричинило рух 62 га крижаної маси. Вона повністю пройшла річковою долиною. Це – первинний звіт відомства щодо трагедії у Шові. Опоненти влади вимагають створити слідчу комісію при парламенті Грузії, проте влада вважає це безглуздим.

Потужний зсув у курортному селищі Шові на високогір'ї стався 3 серпня. Хвилі бруду накрили десятки людей. Також було пошкоджено лінії електропередачі, зруйновано мости та дороги. Понад 200 людей було евакуйовано до безпечніших районів. Серед жертв стихії також опинилась громадянка України.