На Донбасі росіяни погрожують відбирати дітей, які не ходять до школи

На батьків складають протоколи про неналежне виконання батьківських обов'язків.

facebook.com/GeneralStaff.ua

У Волновасі Донецької області та в районі цього пункту окупаційна влада загрожує батькам, які не відпустили дітей до школи з російською програмою навчання, відбирати їх та віддавати до дитячих будинків Росії. Про це свідчить зведення Генштабу ЗСУ.

- У тимчасово окупованому населеному пункті Волноваха Донецької області та інших населених пунктах Волноваського району в період з 15 по 30 серпня представниками російських окупаційних адміністрацій проводилися агітаційні заходи з місцевим населенням щодо примусового залучення дітей шкільного віку до освітнього процесу у навчальних закладах за програмою вибори та голосування за кандидатів від партії «Єдина Росія». У сім'ї, які відмовилися віддавати дітей до навчальних закладів, відвідують представники районних відділів освіти у супроводі ФСБ РФ з метою проведення профілактичних бесід щодо дотримання норм російського законодавства про обов'язкове здобуття середньої освіти, - розповіли у штабі.

На батьків складають протоколи про неналежне виконання батьківських обов'язків та погрожують, що після трьох протоколів їх позбавлятимуть батьківських прав. При цьому батькам погрожують, що їхніх дітей передадуть до дитбудинків.