ЗСУ прийняла на озброєння нову іноземну зброю, включно з чеськими гаубицями "DANA"

Міноборони прийняло на озброєння нову іноземну зброю, серед якої чеські гаубиці «DANA” та словацька самохідна гармата «Zuzana-2”.

mil.in.ua

Збройні сили України прийняли на озброєння нову іноземну зброю, серед якої чеські гаубиці «DANA” та словацька самохідна гармата «Zuzana-2”. Про це повідомила пресслужба відомства. 

⁃ Це надзвичайний прорив в системі забезпечення ЗСУ. Така практика вже апробована, і ми її використовуємо для швидкого і ритмічного прийняття наданого Україні іноземного ОВТ на озброєння. Процедура достатньо проста, де ключовим чинником є наявність коду НАТО для того чи іншого озброєння, що надходить в рамках міжнародної технічної допомоги. Оскільки переважна більшість наданого ОВТ уже кодифіковано в Альянсі, то в Україні воно береться на озброєння наказами Міністерства оборони України, – заяви міністр оборони Олексій Резніков.

У повідомлені пресслужби Міністерства оборони наводиться повний перелік зброї, яку прийняли на озброєння ЗСУ:

Всього з 24 лютого 2022 року ЗСУ прийняли на озброєння 246 зразків зброї та військової техніки. Це у сотні разів більше ніж у будь-який рік з моменту незалежності України. В тому числі допущені до експлуатації 82 зразки безпілотних авіаційних комплексів.