Пригожина поховали у Санкт-Петербурзі у "закритому форматі"

Ватажка вагнерівців Євгена Пригожина та його заступника Валерія Чекалова поховали на закритій церемонії у Санкт-Петербурзі.

bbc.com

Ватажка вагнерівців Євгена Пригожина та його заступника Валерія Чекалова поховали на закритій церемонії у Санкт-Петербурзі. Точне місце поховання тримали у секреті, щоб журналісти не могли зробити фото. Про це пише Русская служба BBC та пресслужба Пригожина.

- Прощання з Євгеном Вікторовичем відбулося у закритому форматі. Бажаючі попрощатися можуть відвідати Порохівський цвинтар, - сказано у заяві пресслужби.

Журналісти вияснили, що Пригожина поховали близько 16:00 поряд з його батьком. На похорон прийшли 20-30 людей і не було нікого у військовій формі. Церемонія тривала 40 хвилин. На могилі ватажка терористів у рамку помістили вірш Йосифа Бродського: "Как ступлю на порог, не поняв, не решив: ты мой сын или Бог? То есть, мертв или жив?". 

Згідно з офіційною версією Кремля, бізнес-джет із Пригожиним на борту розбився у Тверській області 23 серпня. Це сталося рівно через два місяці після невдалої спроби воєнного заколоту Пригожина та ПВК “Вагнер” 23 червня 2023 року. Голова МЗС впевнений, що за смертю Пригожина стоїть президент РФ Володимир Путін.