Данілов заявив, що Україна знищила С-400 "Тріумф" в Криму новою ракетою

Це сучасний виріб, який показав себе абсолютно бездоганно, повідомив секретар РНБО.

gur.gov.ua

Україна знищила російську зенітно-ракетну систему С-400 "Тріумф" в окупованому Криму новою ракетою. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в ефірі Українського радіо.

- Давайте скажімо. Ракета була нова, ракета була абсолютно сучасна. Її використання довело, що наш оборонно-промисловий комплекс, наша програма, яка була започаткована ще у 2020 році рішенням РНБО... Так, це наш новий виріб, який показав себе абсолютно бездоганно, — сказав секретар РНБО України.

Уранці 23 серпня кримські телеграм-канали повідомили про вибух поблизу села Оленівка на мисі Тарханкут у тимчасово окупованому Криму. Удень у ГУР МО України заявили, що близько 10.00 внаслідок “вибуху” повністю знищено російську зенітно-ракетну систему великого і середнього радіусу дії С-400 "Тріумф", встановлені на ній ракети та особовий склад. У розвідці зазначили обмежену кількість таких комплексів на озброєнні Росії та назвали знищення системи ППО болючим ударом по окупантах, що матиме серйозний вплив на подальші події в окупованому Криму.

З липня 2023 року Міноборони РФ вже декілька разів заявило про нібито збиття модифікованих Україною ракет С-200. Зокрема, 25 серпня над Калузькою областю та 12 серпня над Кримським мостом.