Резніков запропонував парі автору розслідування про закупівлю курток для ЗСУ

Голова Міноборони Олексій Резніков відреагував на розслідування Української правди про закупівлю зимових курток для ЗСУ

Getty Images

Міністр оборони Олексій Резніков готовий піти у відставку, якщо підтвердиться незаконна схема закупівлі зимових курток для ЗСУ. Якщо ж ні, то чиновник закликає автора розслідування журналіста Михайла Ткача піти з "Української правди" і на 3 роки припинити займатися журналістикою, а народну депутатку Анастасію Радіну скласти мандат через Фейсбук-пост із звинуваченнями. Про це Резніков заявив у коментарі "Бабелю".

Резніков заявив, що під час розбору ситуації Міноборони надасть всі документи, докази, факти й матеріали, які стосуються справи, «щоб переможець спору був очевидний для всього українського суспільства». Арбітрами в цьому парі Резніков запрошує Комітет з депутатської етики ВРУ і Комісію журналістської етики, а спостерігачами — редакції українських видань.

25 серпня "Українська правда" опублікувала розслідування про те, що Міноборони закупило у турецької компанії 233 тисячі зимових курток за завищеною ціною у 20 мільйонів доларів, а по факту військові взагалі отримали літні куртки. Цими закупівлями нібито займався Олександр Касай, племінник народного депутата від «Слуги народу» Геннадія Касая.