Сирський відвідав бійців на Куп'янському та Лиманському напрямках - обговорили подальше просування

РФ перегруповується під Куп'янськом та Лиманом і перекидає нові сили.

t.me/militarymediacenter

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський відвідав позиції українських військових на Куп'янському та Лиманському напрямах. Разом із військовими командирами вони продумали та обговорили план для подальшого просування та оборони. Про це пише Military Media Center.

- Оперативна ситуація на Східному напрямку залишається напруженою. Після місяця жорстких боїв і зазнали значних втрат на Куп'янському та Лиманському напрямах, противник здійснює перегрупування своїх сил і засобів, одночасно перекидаючи з території РФ знову сформовані бригади та дивізії. Головна мета цих заходів – підвищення рівня бойового потенціалу та відновлення активних наступальних дій, – зазначив він.

Ворог, за словами Сирського, продовжує вести потужну вогневу дію з артилерії та мінометів, активно застосовує авіацію. У таких умовах захисники повинні оперативно вживати всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих напрямках та просунутися вперед там, де це можливо.

Минулої доби українська авіація завдала удару по пункту управління і 13 ударів по районах зосередження особового складу армії РФ. Як повідомив Генштаб ЗСУ, також українські війська завдали 3 ударів по зенітно-ракетних комплексах противника.