У Тверській області РФ розбився літак - росЗМІ пишуть, що на борту був Пригожин

За даними російських соцмереж, розбився бізнес-джет Embraer.

У Тверській області Росії увечері 23 серпня розбився літак. Серед пасажирів міг бути засновник приватної військової компанії "Вагнера" ​​Євген Пригожин. Про це повідомляє пропагандистське видання ТАСС.

Журналісти видання з посиланням на Росавіацію пишуть, що серед пасажирів розбився бізнес-джету значився Пригожин. Попередньо повідомляють про загибель 10 осіб. Телеграм-канали також повідомляють, що на борту літака, що розбився, знаходився командир ЧВК «Вагнер» Дмитро Уткін.

- У Тверській області поблизу населеного пункту Куженкіно сталося падіння приватного літака Embraer Legacy, який здійснював рейс Москва – Санкт-Петербург. На борту перебували 10 осіб, з них 3 члени екіпажу. За попередньою інформацією, всі, хто знаходився на борту, загинули, — повідомляє МНС РФ, їх цитує телеканал "Дождь".

Раніше мережі з'явилося відео падіння літака та фото пожежі вже на землі. На відео видно, як літак без одного крила падає вертикально донизу. Після цього в мережі почали писати про те, що впав літак із бортовим номером RA-02795, який належить засновнику ПВК "Вагнера" ​​Євгену Пригожину. Повітряне судно прямувало з Москви до Петербурга.

21 серпня Пригожин записав відео з Африки, куди разом зі своїми найманцями вирушив з Білорусі. Там його "бійці" опинилися після невдалого "бунту" та походу на Москву. Офіційно найманці ПВК "Вагнера" ​​прибули до Білорусі у липні для навчання білоруських військових. 19 липня командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв повідомив, що Україна посилює кордон через перекидання найманців ПВК "Вагнера" ​​до Білорусі.

Це не перший випадок, коли російські ЗМІ повідомили про нібито смерть Пригожина. 11 жовтня 2019 року у Конго розбився вантажний військовий літак Ан-72. На борту справді були росіяни, але не власник ПВК "Вагнер".