Росіяни ударом безпілотника знищили у Ромнах школу, загинули чотири вчителі

Рятувальники ДСНС деблокували тіла директора школи, заступника директора, секретаря та бібліотекаря.

t.me/dsns_telegram

У середу, 23 серпня, у Ромнах Сумської області ударом БПЛА типу "Герань-2" ("Шахед" 131/136) повністю знищено будову одного з навчальних закладів. Загинули четверо учителів. Як повідомляє Сумська ОВА, удар по місту окупанти завдали приблизно о 10:15.

Спочатку у ДСНС повідомили, що з-під завалів школи деблокували тіла двох людей. Це вчителі, працівники закладу. Ще троє осіб отримали поранення. Згодом міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив у своєму телеграм-каналі, що кількість жертв російського удару по школі у Ромнах зросла до 4 осіб.

- Рятувальники ДСНС деблокували тіла директора школи, заступника директора, секретаря та бібліотекаря, - розповів глава МВС.

Операція з розбору завалів завершена. Також поранення отримали 4 місцевих мешканців, які в момент прильоту проходили повз навчальний заклад. На фото, яке опублікував  Клименко, серед руїн школи можна побачити вцілілий вхід до укриття.

- На жаль, люди не спустилися під час тривоги в безпечне місце, - зазначив міністр внутрішніх справ.

Голова Роменської районної військової адміністрації Денис Ващенко повідомив Суспільному, що на момент оголошення тривоги в закладі перебували 19 людей, більшість вийшли на вулицю. Унаслідок атаки окупантів на Роменську загальноосвітню школу загинули 51-річна директорка школи, її 33-річна заступниця, 41-річна секретарка та 42-річний бібліотекар, ще чотири працівниці отримали поранення, уточнила Сумська обласна прокуратура.

Міський голова Олег Стогній написав у своєму фейсбуці, що 23 - 25 серпня оголошено Днями жалоби в Роменській міській територіальній громаді.

Росіяни продовжують руйнувати навчальні заклади України. Вранці 23 серпня російські окупаційні війська атакували місто Херсон керованими авіаційними бомбами. Їх скинули на дитсадок. Шість осіб отримали поранення.