Український фестиваль у Варшаві опинився під загрозою зриву через участь російських спонсорів

Океан Ельзи, The Hardkiss, Yaktak, Alyona Alyona, Дантес, Вельбой та Kola можуть відмовитися від виступу на фестивалі Easy Busy Fest у Варшаві

Українські артисти Океан Ельзи, The Hardkiss, Yaktak, Alyona Alyona, Дантес, Вельбой та Kola можуть відмовитися від виступу на фестивалі Easy Busy Fest у Варшаві 26 серпня, якщо підтвердиться причетність росіян до його організації. На проблему зі спонсорами фестивалю звернула увагу засновниця організації Stand with Ukraine foundation Наталка Панченко. 

- Спонсори цього заходу - MixMerkt та Monolith. Ці обидва бренди належать до одних власників. Вихідців із Росії та, здається, Казахстану, які зареєстрували бізнес у Німеччині і відомі тим, що мають у Європі мережу «Russian shops», яка цього року заходить у Польщу. Саме так. Не українських, не східноєвропейських і не ще якихось там товарів, як вони намагались писати у прес-релізах, а саме російських товарів. Частина з них виготовляється у Росії, а частина в Німеччині за російською рецептурою і під російськими брендами. На польському сайті вони свідомо вводять споживачів в оману, - написала Панченко. 

У коментарях під постом більшість заявлених у фестивалі артистів написали, що з ними не погоджували участь цих спонсорів. 

На сторінці фестивалю Easy Busy Fest заявили, що компанія Monolith оплатила зовнішню рекламу у Варшаві і більше ніякого відношення до події не має. Організатори закликали українських артистів не відмовлятися від участі.

- Група Monolith частково оплатила нам зовнішню рекламу у Варшаві і більше НІЯКОГО відношення до фесту вони не мають. Ми перевірили інформацію, яку опубліковала Наталія Панченко, і декларуємо, що припиняємо в цей момент всю співпрацю з компаніями (Monolith та MixMarkt) і чекаємо на їх офіційне звернення. Будь ласка, давайте збережемо цей фестиваль і не припинимо допомогу Україні. Як ми декларували на самому початку, частину коштів з продажу квитків ми передамо фондам на допомогу та опублікуємо всі звіти, - сказано на сторінці Easy Busy Fest в Інстаграмі.

Фестиваль за участі українських артистів організовує компанія Vpiska.pl. Він має пройти 26 серпня. Подія позиціонується як благодійна, гроші обіцяють передати на допомогу українцям.