Притулі не сподобалася обкладинка журналу NV, де позаду нього розмістили фото Зеленського та Залужного

Обкладинка журналу NV з Притулою викликала бурхливі обговорення у соцмережах.

Серпнева обкладинка журналу New Voice (до грудня 2022 року "Новое время") викликала дискусії у соцмережах. Головна тема номера - "Люди, що наближають перемогу". У центрі колажу розмістили фотографію колишнього телеведучого та волонтера Сергія Притули. Позаду нього опинилися інші волонтери, військовослужбовці та політики, включно з президентом Володимиром Зеленським і головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Сергій Притула у коментарях під постом журналістки Лесі Гонгадзе написав, що на передньому плані мають бути українські військові. Волонтер вважає, що цією обкладинкою редакція зробила йому ведмежу послугу. 

- Не применшуючи заслуг жодного з присутніх на обкладинці, ваажаю, що на передньому плані мають бути українські військові. Чи не так, The New Voice of Ukraine? - написав Притула.

На сайті nv.ua видалили анонс нового випуску. Головний редактор видання Віталій Сич після обговорень у соцмережах написав, що ідея обкладинка була невдалою. Її пообіцяли замінити. За словами Сича, "на ній не буде конкретних осіб, лише Народ України". 

- На обкладинці цього номера NV вийшла тема про українців, які наближають перемогу. Проілюстрована вона більше, ніж десятком персонажів із різних сфер. Ідея полягала в тому, щоб показати зусилля і жертви українців, які залучені у війну з усіх боків – військові, волонтери, бізнесмени, тощо. Це все достойні люди. Але ця наша обкладинка – невдала ідея. Більш того, це помилка, бо ми образили багатьох людей. На неї не потрапили багато інших українців, які теж роблять величезний внесок у наближення перемоги. Зараз не час міряти зусилля, ця тема поляризує. Ми усі робимо один великий внесок. І робити його доведеться ще деякий час. Але іноді ми робимо помилки. І це треба визнавати, - написав Віталій Сич у Фейсбуці.

Наприкінці грудня 2022 року NV випустив перший паперовий номер після повномасштабного вторгнення. Це був спільний проєкт з британським The Economist. У березні 2023 року головний редактор New Voice Віталій Сич анонсував, що журнал змінив формат зі щотижневика на щомісячник. У цьому році мало вийти чотири регулярні номери і один спецномер з The Economist.