Найбільше заявок на "єВідновлення" подали жителі Харківської, Київської та Миколаївської областей

"єВідновлення": У яких областях найбільша кількість поданих та опрацьованих заявок.

Getty Images

Найбільше заяв на державну програму "єВідновлення" подали жителі Харківської, Київської та Миколаївської областей. Про це повідомила очільниця партії «Слуга народу» Олена Шуляк, яка є головою комітету Ради з питань місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

- Також органами місцевого самоврядування вже погоджено 435 заяв на суму понад 34 млн грн. Очікують на обробку 8 699 заяв, на нарахування – 5049. Серед типів об’єктів переважно квартири – 52,4% та будинки – 47,2%. Над заявами працює 521 новостворена комісія. Нагадаю, що це загальна сума коштів, які затверджені місцевою владою, передані на виплату, оброблені банком та зараховані на рахунки заявників, – розповіла Олена Шуляк.

Також подано 1 870 заяв стосовно повністю знищеного житла. Серед них 57,5% – це квартири, 41,4% – будинки. Найбільше заявок подали жителі Харківської області - 806, Київської – 573, Чернігівської – 143, Миколаївської – 112, Донецької – 83.

Програма "єВідновлення" стартувала 10 травня. Вона передбачає виплату компенсації до 200 тис. грн на ремонт пошкодженого під час війни житла. З 15 серпня програма почала поширюватися і на власників зруйнованого житла.