Подоляк емоційно відреагував на слова чиновника НАТО щодо територіальних поступок України

Радник керівника Офісу президента України наголосив, що заява чиновника НАТО може призвести до трагедії. 

President.gov.ua

Заява голови канцелярії НАТО Стіана Єнссена про можливу здачу частини територій України Росії в обмін на членство в Альянсі  може призвести до великої трагедії. Про це радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив в прямому ефірі. 

- Це слова, які не випадково вирвалися. Мене дуже напружує, а що значить "людина вибачилася"? Він по суті практично відкрито сказав, що ця війна повинна завершитися програшем України. І після цього виходить і каже: "Ну, вибачте, я тут трошки помилився". Він по факту практично  сказав, що двері для Путіна відкриті, - сказав Подоляк.

Він нагадав, що РФ, незважаючи на проросійське лобі, з 2014 року не могла юридично зафіксувати окуповані українські території.

- І зараз ця людина навмисне виходить і прямо говорить: "Давайте юридично зафіксуємо за Росією поцуплені території, рясно политі кров'ю українців". Вас влаштовує, що ця людина вибачається і робить вигляд: "Ні, ми тут пожартували, ми випадково"...? Набагато небезпечніше насправді це все виглядає, - наголосив радник голови ОП.

Подоляк додав, що заява Єнссена «показала Росії, що на Заході є така думка - що Україну можна дотиснути, знизити інтенсивність війни, перетворивши її на затяжний конфлікт».

- Це не невинна заява, це заява, яка може призвести до великої трагедії, - заявив він.

Єнсcен зробив заяву 15 серпня під час участи у панельних дебатах у норвезькому місті Арендал. Посадовець сказав, що одним з варіантів, який розглядає НАТО, є відмова України від територій як один із шляхів вступу до Альянсу.  МЗС України назвало нейприйнятними розмови про вступ України до Альянсу в обмін на відмову від частини територій.16 серпня Єнссен вибачився та сказав, що помилився.