Президент Зеленський звільнив усіх обласних військкомів

Натомість очолити центри комплектування повинні захисники, які пройшли фронт.

president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський за результатами засідання РНБО оголосив про звільнення усіх обласних військкомів. Про це йдеться на офіційному Telegram-каналі президента.

- Наші рішення. Звільняємо всіх обласних «воєнкомів». Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни - це державна зрада. Натомість воїни, які пройшли фронт або які не можуть бути в окопах, бо втратили здоровʼя, втратили кінцівки, але зберегли свою гідність і не мають цинізму, - саме їм можна довірити цю систему комплектування, - написав президент.

У зв’язку з цим Радбез рекомендував головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному призначити за рекомендаціями керівників оперативно-тактичних та оперативно-стратегічних угруповань на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, після проходження ними перевірки СБУ.

Загалом уже розпочато 112 кримінальних проваджень щодо посадовців «військкоматів», оголошено 33 підозри.

Масово перевіряти колишні військкомати, а нині - Центри комплектування та соціальної підтримки - почали після корупційного скандалу із одеським воєнкомом Олегом Борисовим. Він за час дії воєнного стану збагатився на мільйони гривень.