Зеленський зустрівся з митрополитом Халкедонським Еммануїлом та запросив Вселенського патріарха в Україну

Глава держави зазначив, що візит митрополита є дуже важливим сигналом підтримки України.

President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 10 серпня, провів зустріч із представником Вселенського Патріархату митрополитом Халкедонським Еммануїлом. Про це пише прес-служба Офісу президента.

- Я дуже ціную той діалог, який ми продовжили з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм під час мого нещодавнього візиту до Туреччини. Це було дуже важливо, – наголосив Зеленський.

Президент передав Вселенському патріарху запрошення відвідати Україну. Глава держави наголосив, що візит митрополита – дуже важливий сигнал підтримки України та українського народу з боку Вселенського Патріархату під час повномасштабної війни, розв'язаної Росією.

Зі свого боку, митрополит Халкедонський Еммануїл передав Зеленській державі вітання від Його Всесвятості. Він зазначив, що українці можуть бути впевнені у їхній "підтримці і в усьому, що ми можемо зробити від імені Вселенського Патріархату".

Напередодні Зеленський провів Ставку у спецформаті, її повністю присвятили наступу. Вона пройшла за участю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, керівника контрнаступу на півдні Олександра Тарнавського та начальника ГУР МО Кирила Буданова.