В Еквадорі кандидата у президенти вбили трьома пострілами у голову

Вбивство сталося після передвиборчого мітингу.

KAREN VISIT/REUTERS

В Еквадорі застрелили кандидата у президенти Фернандо Вільявісенсіо. Вбивство сталося у той момент, коли політик залишав передвиборчий мітинг. Загибель Вільявісенсіо вже підтвердив голова Еквадору Гільєрмо Лассо, пише DW.

Лассо підкреслив, що "обурений і вражений вбивством". Він висловив співчуття дружині та дочкам політика, заявивши, що злочин не залишиться безкарним.

- Організована злочинність зайшла надто далеко, на вбивць буде обрушено увесь тягар закону, - додав глава держави.

За даними газети El Universo, Вільявісенсіо було вбито трьома пострілами в голову одразу після передвиборчої зустрічі в Кіто. Також повідомляється про поранення восьми людей під час стрілянини. Одразу після події нацполіція розпочала операцію з пошуку винних, перекривши вулиці в районі місця події. У мережі вже з'явились відео стрілянини у Кіто.

Після вбивства у країні відбудеться засідання кабінету безпеки. За словами Лассо, він попросив голову Національної виборчої ради, генпрокурора, голову Національного суду та представників інших держорганів взяти участь у зустрічі, щоб відреагувати на подію, яка вразила всю країну.

Президентські та парламентські вибори в Еквадорі призначено на 20 серпня. За останніми даними, Вільявісенсіо не набирав достатньої кількості голосів для перемоги.