Німеччина передала Україні дві пускові установки ЗРК Patriot та інше озброєння

До нового пакету допомоги увійшли також дрони та снаряди.

Вікіпедія

Влада Німеччина заявила про передачу Україні ще двох пускових установок ЗРК Patriot. Про це повідомляє пресслужба уряду Німеччини.

Крім цього, в новий пакет допомоги увійшли 10 гусеничних всюдиходів підвищеної прохідності Bandvagn 206, 6 525 снарядів калібру 155 мм, матеріали для знешкодження вибухонебезпечних предметів, 5 машин прикордонної охорони, 4 розвідувальні дрони V6X8, 1 напівпричепи, дві вантажно-розвантажувальні машини 8x6, 100 кулеметів MG5, 40 тисяч аптечок. Також зі складів Бундесверу буде передано Україні 20 тисяч захисних окулярів.

За словами представників німецького уряду, постачання походить з галузевих запасів, які фінансуються німецькими фондами для нарощування потенціалу безпеки. Деякі постачання потребують модернізації або виробництва продовжуються; також проводяться навчальні заходи.

Нині Україна має дві системи ППО Patriot. Одну їй передали США, іншу - Німеччина разом із Нідерландами.

Американська система протиповітряної оборони (ППО) - зенітно-ракетний комплекс (ЗРК) ММ-104 Patriot - вважається однією з найкращих у світі. Комплекс призначений для прикриття великих адміністративних та промислових центрів, військово-морських та авіаційних баз від усіх існуючих засобів повітряного нападу в умовах потужної радіоелектронної протидії супротивника. ММ-104 Patriot здатний одночасно виявляти та ідентифікувати понад 100 повітряних цілей, безперервно супроводжувати вісім з них, а також готувати вихідні дані для стрільби, пуску та наведення до трьох ракет на кожну мету.