Арахамія закликав Торохтія скласти мандат після розслідування про відпочинок у Болгарії

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликав нардепа Богдана Торохтія скласти мандат через "поведінку під час війни".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія закликав нардепа Богдана Торохтія скласти мандат через "поведінку під час війни". Ймовірно, мається на увазі відпочинок у Болгарії та купівля дорогих авто під час повномасштабного вторгнення. Крім того, Арахамія розповів, що Торохтій отримував з бюджету компенсацію за оренду житла, паралельно купуючи елітну нерухомість. 

- Наше терпіння не вічне. Богдан Торохтій мав час на те, щоб пояснити свою поведінку під час війни і спробувати хоча би якось реабілітуватися. Як варіант – продати щось з елітного автопарку своєї родини і передати кошти на потреби оборони. Це нікого не виправдовує, але хоча би дає зрозуміти, що людина усвідомила свою помилку і більше так не вчинятиме. Але нічого з цього зроблено не було. Більше того, ми дізналися, що поки родина Богдана Торохтія купувала елітне майно, сам він продовжував отримувати з бюджету компенсацію за оренду житла. Тому: 1. Він має повернути отримані гроші в бюджет. 2. Він має скласти депутатський мандат. 3. Я негайно ініціюю його виключення з фракції, - написав Арахамія. 

Менш як тиждень тому, 3 серпня, Арахамія в інтерв'ю "РБК-Україна" стверджував, що Торохтію офіційно оформили  відпустку разом із дитиною у серпні 2022 року. Тоді голова фракції сказав, що некоректно порівнювати кейс Торохтія із відпочинком Юрія Арістова на Мальдівах. За словами Арахамії, у випадку з Торохтієм більше винна його дружина Аліна Левченко, яка звикла демонструвати розкішний спосіб життя у соцмережах.

31 травня журналісти Bihus info опублікували розслідування, у якому розповіли, що Торохтій під час повномасштабного вторгнення разом із дружиною відпочивали на узбережжі Болгарії та придбали три авто. Через це держпідприємство "Антонов" провело службову перевірку Аліни Левченко, яка є радницею виконувача обов'язків генерального директора заводу. Порушень комісія не виявила.