Влада Одеської області дозволила відкрити пляжний "оксамитовий" сезон

За прогнозом буде до +30, тому Кіпер закликав усіх їхати на пляжі.

pixabay.com

На Одещині, незважаючи на російські обстріли, мають намір відкрити пляжний сезон. Місцева влада доручила провести підготовку. Про це повідомляє голова Одеської ОВ Олег Кіпер у Telegram.

– Теракт росіян на Каховській ГЕС зірвав початок пляжного сезону в Одесі. Однак на сьогодні констатуємо, що якість води у Чорному морі стабілізувалася та відповідає всім санітарним нормам. Підписав розпорядження щодо підготовки доступу людей на пляжі. Безпека – насамперед, тому пляжі мають бути обладнані: захисними сітками, що виключають попадання мін, спостережно-рятувальними постами, буями, засобами гучної мови, наявними поблизу укриттями, - зазначив він.

Він закликав усі служби вкластися у терміни, щоб уже цими вихідними Одеська область могла зустрічати туристів. За прогнозом буде до +30, тому Кіпер закликав усіх їхати на пляжі.

Нинішнього року влада Одеської області вирішила відкрити пляжі, незважаючи на продовження повномасштабної війни з Росією, через яку існує низка ризиків. Підготовку до пляжного сезону зірвав підрив Каховської ГЕС росіянами, після якого у Чорне море течією забрало уламки будинків, машинне масло і не тільки. При цьому минулого року пляжний сезон на Одещині влітку не відкривали.