Маляр заявила про активні спроби РФ просунутись на Харківщині

Куп'янський напрямок був найгарячішим протягом всього минулого тижня.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом всього минулого тижня росіяни намагалися повернути під свій контроль втрачені раніше території Харківської області. Тому найгарячіше було на Куп'янському напрямку, повідомила під час телемарафону заступниця міністра оборони Ганна Маляр, яку цитує РБК-України. 

- На Куп'янському напрямку, мабуть, було найгарячіше. Це був напрямок дуже гарячий, ворог намагався пробити нашу оборону. Йому цього не вдалося. Але протистояння було дуже жорстке, - розповіла вона.

Маляр наголосила, що ворог намагався повернути позиції на Харківщині, що були втрачені ще минулої осені.

- У них такий план. Вони хочуть у Харківській області повертати території, які втратили, - додала Маляр, наголосивши, що в цілому обстановка протягом тижня була дуже складною та напруженою як на сході, так і на півдні.

Ворог для себе обрав основним напрямком саме схід. Наступ там триває ще з січня цього року по декількох напрямках. Це Лиманський, Куп'янський, Авдіївський, Мар'їнський і Бахмутський напрямок. Весь минулий тиждень схід був епіцентром бойових дій, - констатувала вона.

 Раніше секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов повідомив, що український контрнаступ не має графіків та дедлайнів.