Вадим Денисенко пропонує після перемоги заборонити виїзд чоловікам за кордон ще на три роки (оновлено)

Така заява викликала бурхливе обговорення у мережі.

facebook.com/vadym.denysenko.1

Керівник ГО "Український інститут майбутнього" Вадим Денисенко заявив, що після перемоги України у війні слід на три роки заборонити виїжджати чоловікам із країни. Інакше, за його словами, ми не збережемося як нація. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

- Я впевнений, що навіть після війни потрібно продовжити заборону виїзду чоловікам за кордон ще, як мінімум, на три роки. Інакше ми просто не збережемося як нація, - написав Денисенко у Facebook.

Щоправда, зазначив, що мають бути законні способи виїзду для чоловіків, наприклад, на лікування чи для військових, які пройшли бойові дії, - на відпустку за кордоном, відрядження тощо. Але це має бути чітко прописано в законодавстві.

- Але одним махом відкрити кордони, як це було до 24.02.22 - це означає втратити плюс мільйон. Зараз за кордоном близько 7 млн людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи по поверненню - лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде. На жаль, - резюмував Вадим Денисенко.

Реакція МВС України

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли, що отримали численні запити журналістів щодо заяви Вадима Денисенка. У МВС України наголосили, що він вже не є радником міністра.

- Відповідно висловлювання пана Денисенка щодо заборони виїзду чоловікам за кордон — особиста думка. Прохання не вважати це позицією МВС України. На численні запити журналістів повідомляю офіційно: Вадим Денисенко не є радником Міністра внутрішніх справ, — зазначила речниця МВС України Марʼяна Рева.

Реакція соцмереж

Така заява викликала бурхливе обговорення у мережі. На думку багатьох, замість заборон, які тільки погіршать ситуацію, треба мотивувати людей не виїжджати з країни. Дехто взагалі задумався - яка мета цього допису, адже на сьогодні Вадим Денисенко не посідає жодної офіційної посади. Тож, очевидно, аби вивчити громадську думку і зібрати більше коментарів на сторінці.