Харлан заявила, що після скандалу з росіянкою їй надсилали фото мертвих бійців

Харлан зіштовхнулася із булінгом у соцмережах після відмови потиснути руку росіянці Ганні Смірновій на чемпіонаті світу у Мілані.

Getty Images

Українська фехтувальниця Ольга Харлан зіштовхнулася із булінгом у соцмережах після відмови потиснути руку росіянці Ганні Смірновій на чемпіонаті світу у Мілані. Про це вона розповіла у коментарі спортивному виданню "Трибуна".

- Погрози до мене дісталися, і я це бачу як обовʼязкову частину цього. Та країна займає пів планети, і там дуже мало нормальних людей, вони якось так себе ведуть. Я не можу сказати, що я цього очікувала. Хочуть писати, хочуть казати – мені все одно. Але були якісь такі повідомлення, де мені надсилали фото мертвих бійців. І тоді я почала дуже сильно хвилюватися, бо не хочу цього бачити. Вони нелюди.  Були якісь меседжі «здохни» чи щось таке. Намагалися дзвонити. Дуже сильно, дуже багато. З різних номерів та різних країн. В інстаграмі це святе діло, мені здається, - розповіла Харлан.

Однак, спортсменка сказала, що 95 відсотків повідомлень, які вона отримувала, були зі словами підтримки від українців.

27 липня Харлан перемогла “нейтральну” росіянку Ганну Смірнову, а після поєдинку відмовилися потиснути їй руку. Російська делегація поскаржилася на українку і добилася її дискваліфікації із чемпіонату світу з фехтування. 28 липня Міжнародна федерація фехтування (FIE) переглянула своє рішення і призупинила дискваліфікацію, що дозволило Харлан продовжити участь у змаганнях.