На Одещині затримали бухгалтера військової частини, який привласнив 10 млн грн із зарплат військовим

Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

npu.gov.ua

В Одеській області затримали зловмисника, який протягом трьох місяців перерахував із рахунку військової частини на особисту банківську картку  гроші, призначені для виплат військовослужбовцям. Таким чином він заволодів 5 млн гривень. Ще стільки ж шахрай привласнив, перерахувавши кошти на рахунки своїх знайомих. Про це повідомляє поліція Одеської області.

Слідство встановило, що організував схему розкрадання державних коштів бухгалтер військової частини. Він створював платіжні відомості, у яких зазначав свої анкетні дані та номер банківського рахунку для отримання додаткових нарахувань, і направляв їх до фінансової установи. У такий спосіб він за три місяці привласнив понад 5 млн гривень. При цьому сума разового платежу становила від 98 500 грн до 550 000 грн. Ще приблизно 5 млн гривень він привласнив раніше, перераховуючи кошти на рахунки своїх знайомих.

- У ході досудового розслідування слідчі задокументували протиправну діяльність зловмисника. Правоохоронці встановили, що чоловік витрачав привласнені гроші на придбання автомобілів, ноутбуків, мобільних телефонів, планшетів тощо, - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків вдома, в автомобілі та на роботі фігуранта правоохоронці вилучили перераховане вище майно, а також гранату, схожу на бойову. Її, у рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, поліцейські скерували на експертизу. За результатами експертного висновку буде вирішуватися питання щодо повідомлення чоловіка про підозру у незаконному поводженні з бойовим припасом.

- На підставі зібраних доказів зловмиснику повідомили про підозру у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем. Цей злочин кваліфікується за частиною четвертою   статті 191 Кримінального кодексу України. За такі дії передбачено до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. На час слідства він перебуватиме під вартою, - повідомила т.в.о. начальника слідчого відділу Одеського районного управління поліції №1 Валентина Горошко.

​​Правоохоронці раніше провели 20 одночасних обшуків у комунальній корпорації «Київавтодор», районних відділеннях та у підрядників у справі про розкрадання бюджетних коштів. За версією слідства, чиновники сприяли тому, щоб тендери на ремонт доріг та благоустрій вигравали підпорядковані їм підприємства. В рамках цього провадження посадовцю Київавтодору оголосили підозру у завданні збитків на майже 2 мільйони гривень.