Померла ірландська співачка і виконавиця хіта Nothing Compares 2 U Шинейд О'Коннор

На 56-му році життя померла ірландська співачка, виконавиця хіта Nothing Compares 2 U Шинейд О'Коннор.

Getty Images

На 56-му році життя померла ірландська співачка, виконавиця хіта Nothing Compares 2 U Шинейд О'Коннор. Про це повідомила її родина, передає The Irish Times.

- З великим сумом ми повідомляємо про смерть нашої улюбленої Шинейд. Її сім'я та друзі спустошені і просять про приватність в цей дуже важкий час, - сказано у заяві родини.

О'Коннор була заміжня чотири рази. У неї залишилося троє дітей. 17-річний син співачки Шейн помер минулого року у лікарні, куди він потрапив після кількох випадків самоскалічень. Артистка прийняла іслам у 2018 році та змінила своє ім'я на Шухада Садакат, хоча продовжувала виступати під ім'ям Шинейд О'Коннор. 

О'Коннор була активісткою та борчинею за права жінок, критикувала расизм, патріархат, жорстоке поводження з дітьми. Відома своїми скандальними протестними акціями. У 1992 році в ефірі Saturday Night Live О'Коннор розірвала фотографію Папи Римського зі словами "Боріться зі справжнім ворогом". Ведучим шоу довелося перепрошувати перед глядачами, О'Коннор за цей вчинок різко критикувала Мадонна.

У 2013 році О'Коннор опублікувала відкритий лист до американської співачки Майлі Сайрус, у якому розкритикувала сексуалізацію жіночого тіла у її кліпах. У 2018 році після переходу в іслам співачка назвала немусульман огидними. Згодом вибачилася за ці слова, пояснивши, що це була емоційна реакція хвилю хейту на її адресу.

О'Коннор випустила 10 студійних альбомів, останній із яких вийшов у 2014 році. Найпопулярніші хіти - Nothing Compares 2 U, Am I Not Your Girl, Throw Down Your Arms.