Митрополита-втікача УПЦ (МП) з Сумщини, що благословляв окупантів, повідомили про підозру

Священнослужителя Роменської єпархії УПЦ (МП) звинувачують у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації її учасників.

Служба безпеки України

Служба безпеки України зібрала докази проти колишнього митрополита Роменської єпархії УПЦ (МП) Олексія Масленнікова, який привселюдно виправдовував дії російських окупантів. Про це повідомляють в пресслужбі СБУ.

З початком повномасштабної війни єпископ втік до Росії, де одним з перших підтримав загарбницьку політику Кремля. Крім того, у вересні 2022 року взяв участь у богослужінні в монастирі Свердловської області РФ, де молилися за армію країни-агресора.

- Під час відправи він спільно з представниками РПЦ благословляв російських військових, які воюють проти України. Також в ході літургії клірик вихваляв рішення Путіна щодо проведення мобілізації в РФ для поповнення окупаційних угруповань країни-агресора, - розповіли в СБУ.

Усі факти дій та висловлюваннь митрополита Олексія Масленнікова підтверджують його публічну підтримку російської влади, держави, війська та народу.

- Наприкінці минулого року РНБО застосувала персональні санкції до нього, згідно з указом президента України припинено його громадянство України, - додали в офісі Генпрокурора.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили священника про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України - виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників. Олексія Масленнікова оголосили в розшук.

Митрополит УПЦ (МП) з Хмельниччини намагався винести з храму два мільйони гривень.