Суд заарештував колишнього одеського військкома Борисова на два місяці

Печерський райсуд Києва відправив під варту колишнього одеського військкома Євгена Борисова на два місяці.

Укрінформ

Печерський райсуд Києва відправив під варту колишнього одеського військкома Євгена Борисова на два місяці, якого підозрюють у незаконному збагаченні. Він зможе вийти на свободу, якщо внесе 150 мільйонів гривень застави. Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Прокуратура просила арешт без права внесення застави. У суді прокурор заявив, що Борисов переховувався від слідства, змінював номер телефону та адресу. Як пишуть "Грати", Борисов у суді не визнав провину і запевнив, що від слідства не переховувався. За словами колишнього військкома, він добровільно приїхав з Одеси до Києва і хотів здатися ДБР, але правоохоронці його випередили.

22 липня Борисову оголосили про підозру у незаконному збагаченні на 188 мільйонів гривень, в умисному ухиленні від несення служби. 24 липня Борисова заарештували у Києві.

За даними слідства, Борисов під час воєнного стану незаконно виїхав за кордон і майже місяць перебував у Молдові, Туреччині, на Сейшельських островах та в Іспанії. Члени родини Борисова купили автомобілі преміум-класу та нерухомість в Іспанії, хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат.

Борисова відсторонили 1 травня через звинувачення у корупції. 4 липня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив на посаду бойового офіцера Олександра Охріменка.