Укрзалізницю перевірять на дотримання мовного закону через квитки російською

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь звинуватив Укрзалізницю у порушенні закону через міжнародні квитки, надруковані лише російською та англійською мовами.

facebook.com/kateryna.chepura/

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь звинуватив Укрзалізницю у порушенні закону через міжнародні квитки, надруковані лише російською та англійською мовами. Про це він написав у фейсбуці.

- З відкритих джерел нам стало відомо про випадок застосування недержавної мови на пасажирських залізничних квитках без жодного перекладу інформації на українську. Це серйозне порушення мовного закону з боку Укрзалізниці. Переконаний, що ситуація буде виправлена, а винні понесуть відповідальність, - заявив Тарас Кремінь.

Кремінь процитував статтю 36 мовного закону, в якій сказано, що послуги у сфері транспорту надаються державною мовою. Уповноважений вже підписав наказ про здійснення державного контролю за застосуванням державної мови в Укрзалізниці. На компанію очікує перевірка.

25 липня український театральний режисер і громадський діяч Катерина Чепура звернула увагу, на те, що на квитках міжнародного сполучення інформація для пасажирів надається лише російською та англійською мовами.