У Дніпрі викрили наркокартель, який відмивав гроші через готель у Карпатах

Місячний обіг коштів наркосиндикату сягав щонайменше 12 млн гривень

ДБР

У Дніпрі затримали банду, яка у промислових масштабах виготовляла та продавала наркотики, у тому числі у прифронтових районах. Гроші відмивали через туристичний бізнес у Львівській області. ДБР завершило розслідування щодо міжнародного наркосиндикату з мільйонними обігами, інформують у пресслужбі відомства.

- Загалом до складу банди входило 8 осіб. 7 учасників банди затримані, їм обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Прекурсори для виготовлення наркотиків вони завозили контрабандою до Дніпра з однієї з арабських країн. Виготовляли наркотики у кількох спеціально облаштованих лабораторіях… Крім того, встановлено, що з метою легалізації доходів від продажу наркотиків організатор вкладав їх у розвиток власного туристично-готельного комплексу у Львівській області, - розповідають у ДБР.

Як встановило слідство, готовий продукт учасники групи продавали через поштові відправлення або передавали особисто з рук в руки. Місячний обіг коштів сягав щонайменше 12 млн гривень. Під час обшуків вилучили наркотиків на 4,5 млн гривень, гранати й автомат з набоями.

Усіх обвинувачують у створенні та участі у злочинній організації, незаконному поводженні зі зброєю, незаконному виготовленні з метою збуту психотропних речовин, перевезенні прекурсорів та організації місць для незаконного виготовлення психотропів (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 1 ст. 263, ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317 КК України).

14 липня співробітники ДБР та Нацполіції викрили канал постачання еквадорського кокаїну до України. Затримано колишнього правоохоронця під час збуту 3,3 кг кокаїну на 135 тисяч доларів США.