У “Слузі народу” ініціювали призупинення членства Арістова через відпочинок на Мальдівах

Голова фракції Давид Арахамія заявив, що запросить документи по відрядженнях та перевірить інформацію журналістів. 

slidstvo.info

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія виступив за призупинення членства у фракції Юрія Арістова. Про це він написав у своєму телеграм-каналі. Так народний депутат відреагував на журналістське розслідування про те, що заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки відпочив на Мальдівах.

- По ситуації з Арістовим. Ініціюю питання негайного призупинення членства у фракції. Запрошую всі документи по відрядженнях та перевіряємо всю інформацію. У разі підтвердження, буду вимагати негайного виключення з комітету та складання депутатського мандату, — заявив Арахамія удень 25 липня.

Увечері 24 липня «Слідство.Інфо» повідомило, що в середині липня 48-річного Юрія Арістова помітили у пʼятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives, що знаходиться на приватному острові Ітхаафуші. Про це журналістам стало відомо з власних джерел. Аби перевірити інформацію, вони зателефонували в готель, де підтвердили, що Арістов був їхнім гостем і виселився. Відповідно до сервісу Booking.com, ціни у готелі варіюються від 100 тисяч гривень до 323 тисяч гривень за віллу. Також у готелі є позиція за понад мільйон гривень за одну ніч. У якій саме віллі відпочивав народний депутат — невідомо. Журналісти не змогли додзвонитися до Арістова. 7 липня Арістов повідомив у фейсбуці, що прибув до Вільнюса на саміт НАТО.

Юрія Арістова в грудні 2022 року обрали заступником голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. До цього він був головою бюджетного комітету. У листопаді в Арістова пройшли обшуки ДБР. Адвокати заявили, що слідчі дії проводять у межах кримінальної справи, яку було порушено торік. Дружина народного депутата — Марина Арістова, колишня ведуча та нинішня мотиваційна ораторка. До обрання в парламент Арістов займався бізнесом — був гендиректором ТОВ "Атлантік-Юмма", яке торгує морепродуктами, засновником мережі Oysters Cava Bar та рибного ресторану Fish House.

12 липня «Слуга народу» призупинила членство у фракції Людмили Марченко, яку запідозрили у хабарництві.