Поштова марка «Русский военный корабль, иди …!» отримала престижну премію

Українські поштові марки продовжують підкорювати світ та отримувати відзнаки на міжнародних конкурсах.

artslife.com

Легендарна марка «Русский военный корабль, иди …!», яка була презентована 12 квітня 2022 року, отримала найвищу нагороду міжнародної філателістичної мистецької премії «Азіаго» (Італія) - гран-прі, або, як його ще називають самі організатори, «філателістичний "Оскар», повідомляє Укрпошта. Участь у конкурсі брали 35 країн.

Урочиста церемонія та вручення нагород відбулося 23 липня на муніципальній площі Азіаго, провінція Віченца. Нагороду для Укрпошти отримав Генеральний консул України в Мілані Андрій Картиш.

Таку високу відзнаку Укрпошта отримала за унікальну та безпрецедентну реакцію на російську агресію й особливу ідею втілення. Замість традиційного звернення до зброї, сцен боротьби, використання символіки та образів, пов’язаних з війною, на поштовій марці «Русский военный корабль, иди …!» зображено зрозумілий кожному жест, яким український військовий апелює до ворога на пропозицію здатися. Автором ескізу є Борис Грох.

Міжнародна філателістична премія «Азіаго», організована Філателістичним гуртком семи муніципалітетів, разом із муніципальною адміністрацією цього року відзначила своє 53-річчя. Вона заснована у 1970 році й називається на честь італійської провінції Азіаго, де проходить церемонія вручення. До складу міжнародного журі конкурсу входять видавці філателістичної літератури, художники, філателісти, парламентарії, урядовці.

Інші марки-учасниці конкурсу

Нагорода за охорону навколишнього середовища:

Перемога у серії «Дитячі ігри»:

Ця марка, присвячена Гастоне Ріццо, майстру поштових марок, вважалася найбільш культурною. Була нагороджена Олімпійською академією:

Сексуальна свобода англійського питання була визнана Академією філателії історії пошти: