Rheinmetall запустив нову виробничу лінію снарядів для Gepard, щоб допомогти Україні

Завод зробить для нашої країни сотні тисяч боєприпасів.

Німецький концерн Rheinmetall запустив нову виробничу лінію на своєму заводі в Унтерлюсі, щоб розв'язати проблему нестачі боєприпасів для українських самохідних зеніток Gepard. Про це повідомляє Bild.

Як зазначено у повідомленні, через обмежену кількість снарядів українські військові зазвичай обмежуються лише п'ятьма залпами з установки Gepard. Водночас, ці установки можуть випустити до 20 снарядів за одну чергу.

Проблема нестачі снарядів також стосується Німеччини, оскільки Gepard був випущений у 1980-х роках, і інженерам довелося адаптувати боєприпаси, що вже існують 35 мм, призначені для бортового озброєння БМП, щоб використовувати їх у зенітних установках.

Для розв'язання цієї проблеми Rheinmetall зобов'язується поставити Україні 300 тисяч нових снарядів Gepard, 40 тисяч з яких буде відправлено цього року. За час повномасштабного вторгнення Україна отримала до 37 одиниць Gepard, які Збройні Сили України використовують для протидії дронам та авіації.

Крім того, у червні поточного року було повідомлено, що Німеччина у партнерстві зі Сполученими Штатами планує передати Україні ще 45 одиниць Gepard до кінця цього року.