Генштаб: Росіяни намагалися йти у наступ на Лиманському напрямку

Усього за добу сталося 40 бойових зіткнень із ворогом.

facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби російські загарбники намагалися наступати на Лиманському напрямку, проте безуспішно. Усього за добу сталося 40 бойових зіткнень із ворогом. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

- Минулої доби противник завдав 16 ракетних, понад 20 авіаційних ударів і здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ і населених пунктів. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед дітей та дорослого цивільного населення, руйнування та пошкодження зазнали пункти зберігання зерна на півдні України, промислові об'єкти, знищено та пошкоджено понад 70 цивільних житлових будинків та інша інфраструктура, - розповіли у штабі.

Противник зосереджує основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - минулої доби відбулося понад 40 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема постраждали Гончарівське Чернігівської області; Стукалівка, Біловоди, Степове, Морозова Долина Сумської області та Гатище, Вовчанські Хутори, Бочкове, Кругле та Бударки на Харківщині.

На Куп'янському напрямі українські воїни стійко тримають оборону. Артилерійським та мінометним обстрілам противника зазнали Червоне Перше, Новомлинськ, Куп'янськ, Новоосинове та Сіньківка Харківської області. А на Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Надії, Макіївки, Невської Луганської області та Серебрянського лісу та Діброви у Донецькій області. Завдав авіаційних ударів у районах Серебрянського лісу, Спірногт та Діброви Донецької області. Артилерійським обстрілам зазнали населені пункти Невське та Білогорівка на Луганщині та Торське, Верхньокам'янське, Спірне та Роздолівка – Донецькій.

На Бахмутському напрямку під щільним вогнем артилерії противника захисники успішно відбили ворожі атаки в районі Григорівки, а від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів, серед них Костянтинівка, Олександро-Шультино, Ступочки, Клещівка, Дружба та Дружба.

На Авдіївському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районі Первомайського Донецької області. Противник завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки. Водночас здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів, зокрема це Новокалинове, Красногорівка, Степове, Авдіївка, Першотравневе та Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямі українські війська продовжують стримувати наступ російських військ у районах Красногорівки та Мар'їнки. Противник здійснив обстріл понад 15 населених пунктів, серед них Мар'їнка, Георгіївка, Максимільянівка, Гостро, Перемога та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах Новомихайлівки та Благодатного Донецької області. Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів, зокрема, під вогонь потрапили Вугледар, Пречистівка, Ненудне та Благодатне.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Наніс авіаційний удар у районі Козацького Херсонської області. Артилерійським обстрілам зазнали понад 30 населених пунктів, серед них Новодарівка, Малинівка, Червоне, Малі Щербаки, Степове, Лобкове, П'ятихатки Запорізької області; Дмитрівка, Тягинка, Садове, Дніпровське, Антонівка Херсонської області, місто Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Тим часом Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах. Авіація сил оборони за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 3 – зенітно-ракетних комплексів противника. Також захисниками знищено 11 розвідувальних БПЛА оперативно-тактичного рівня. Підрозділи ракетних військ та артилерії минулої доби вразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ ворога.